român mi-e vocația. (Petre Țuțea)

„Profetul” Nicolae Pascaru despre „războiul” legionarilor cu Republica Moldova la 1 dec.2010

Înainte de toate, menționez că la moment nu fac parte din vreo organizație politică, apolitică, antipolitică și nici legionar nu sânt.

@Profeția ”Voievodului” Nicolae Pascaru

La 24 noiembrie curent a avut loc o conferința de presă organizată de Liderul Mișcării de Tineret ”Voievod” și totodată Președintele

ONG-ului ”Scutul Moldovenesc”, Nicolae Pascaru, împreună cu Președintele ”Mișcării Național-Democratice”, Viorel Furtună.Aceștia, din cuvintele primului menționat mai sus, reprezentând poziția a încă 34 organizații.

Reprezentanții acestor ONG-uri au adus la cunoștința opiniei publice și în special celor două organizații legionare din țară, ”Noua Dreaptă Basarabia” și ”Mișcarea Național Creștină”, că sânt ”împotriva marșului ONG-urilor din România”, a acelor ”organizații extrimiste”, cu referire la Noua Dreaptă România, care urmează să mărșăluiască la 1 decembrie, de Sărbătoarea Națională a României în centrul Chișinăului.

În nerepetate rânduri, dl. Nicolae Pascaru ”proorocea” despre un război care urmează a fi iscat în această zi de către tipii ”frezați, cu gâturi mari” care îi ”sperie copiii”, vorba proorocului. Și că veni vorba de starea de ”război”, propusese, ca când (mă scuzați da cacofonie) serviciilor abilitate soluția ideală: ”opriți-i la Prut!”. Dar totodată a precizat că respectă poporul român, tricolorul și intelectualitatea din dreapta Prutului, ba chiar a rugat să i se trimită în Moldova oameni culți, dar… ”numai nu trimiteți LEGIONARI!”. A pus accent pe diferența dintre poporul român și poporul moldovenesc, pe anticonstituționalitatea acțiunii ce urmează a fi organizată și caracterul ei antistatal, deoarece, din spusele lui, ”Basarabia este pământ moldovenesc” și nu românesc, rusesc ori turcesc. Cel puțin le-a numit popoare diferite, ceea ce e drept, fiindcă sânt state diferite, asta spre deosebire de colegul său președinte al ”Mișcării Național-Democratice”, care în însăși denumirea ONG-ului său declară moldovenii o națiune, ceea ce e o aberație. De sigur, se poate de interpretat și faptul că în denumire se are în vedere întreaga națiune română, dar nu… fiindcă e părtaș al ideii moldovenismului.

@Frica de legionari și fenomenul legionar

Iată că și după ”100 de ani de la Mișcările acelea Legionare” (l-am citat pe dl. Nicolae Pascaru), sânt oameni care încă se mai tem de cuvântul ”legionar”, de culoarea verde și veșmintele militare. Se pare că tot ce a mai rămas în memoria multora după un veac(?!) de la accentuarea acestui termen în spațiul românesc, e doar organizarea internă ierarhică a Mișcării Legionare și felul în care se îmbrăcau, de altfel și relația ei scurtă dar marcantă cu mareșalul Antonescu.

Dl. Pascaru a menționat de câteva ori că ”noi nu sântem agresivi, dar avem putere” și că ”sântem mulți”, ceea ce ar însemna, poate, că dacă marșul se va transforma într-un război, o să aibă cine apăra demnitatea și statalitatea moldovenilor, ei, ”voievozii”. Asta îmi amintește de un lucru pe care tare mulți îl confundă, de aceea și pe internet pe mai toate blogurile este o greșeală, și anume în dialogul lui Lăpușneanu cu un boier, când Lăpușneanu spune: ”sânt proști!”, iar boierul îi răspunde: ”proști, dar mulți!”, și iar Lăpușneanu dă replică: ”Mulți, dar proști!”. Apoi așa! Așa și nu altfel! Acum faceți legătura între replica corectă a lui Lăpușneanu și spusele dl.”Voievod” Nicolae Pascaru.

Nu e de mirare că doar aspectul exterior al legionarilor din acele vremuri le-a mai rămas în memorie. Loviturile frecvente la cap în feluritele lupte marțiale pot fi explicația uitării, dar mă îndoiesc că și ridicând gantelele ore în șir poți totodată să citești despre istoria și oamenii cu totul speciali pe care i-a dăruit națiunii românești acest fenomen cu nume de Mișcare Legionară: o generație de aur, martiri și sfinți, adevărați învățători ai neamului prin cuvânt și mai ales prin faptă, trăire și credință. Dacă totuși cineva din ”voievozi” reușește și una și alta, mă iertați că am greșit, dar dacă Pascaru îi reprezintă pe toți… atunci spun adevăr curat. Cu iertare, de sigur.

Totodată am fost martori la ”neagresivitatea” despre care vorbea mai sus dl.Pascaru, fiindu-ne dezvăluite de cineva din ”Mișcarea Național Creștină Noua Dreaptă” niște expuneri mai recente a dl.”Voievod” față de legionari și anume, citez: ”pidari, gandoni…”, mă iertați că a trebuit să fac publice aceste cuvinte fără a le cenzura în vreun fel, și că legionarii ar trebui ”înecați în Bâc… sau în Prut că acolo apa e mai potabilă”. Fiecare înțelege neagresiunea în măsura în care e prieten cu bicepșii și tricepșii săi, dar cine are cap, să judece.

Dl.”Voievod” și-a expus oarecum simpatia față de Liderul MNC, dl.Sergiu Lașcu și liderul NDB, dl.Vitalie Jereghi și și-a exprimat public intenția de a face cunoștință personal cu dumnealor în speranță că vor ”deveni prieteni”. Prietenia pe care le-o acordă Președintele ”Voievod” vine să înlocuiască prietenia ambelor organizații cu legionarii din România, care, după cum s-a exprimat onorabilul: ”nu vă sânt prieteni. Nu vă trebuiesc vouă așa prieteni!”. Asta deși Noua Dreaptă Basarabia, în frunte cu dl.Vitalie Jereghi, încă în vara anului curent a declarat că nu sânt și nu pot fi în comuniune cu Nouă Dreaptă România din cauza unor neconcordanțe de valori pe care le urmează cele două organizații.

Totodată ”Voievozii” și-au exprimat intenția de a organiza la 1 decembie un show de lupte marțiale cu trăsături specifice locale și ”promovarea jocului Oina” în scuarul Teatrului de Operă și Balet, joc românesc. Aceste acțiuni trebuind să poarte eticheta de ”măsuri culturale”. Cu alte cuvinte: hai să promovăm românismul-moldovenesc jucând o Oină și să arătăm trecătorilor cum ne lovim în cap unul pe altul în schimbul promovării unei istorii glorioase scrise cu sânge de martiri legionari întru apărarea neamului. Ce e mai important…?! Poate voi știți.

@P.S.: Deși nu sânt legionar și pe departe duc o viață de legionar, fiindcă legionar, la români, în primul rând presupune trăirea creștinească, îmi este dragă ideea legionară și însăși Mișcarea Legionară cu sfinții ei și toate cele bune. Și în funcție de prietenia pe care o vor duce aceste două organizații legionare locale cu inși cu multiple contuzii de genul celui sus-numit sau cu oricare alte organizații politice, apolitice sau antipolitice, îmi voi crea o poziție mai obiectivă față de ele și mă voi alătura, ori nu, la una din ele.
Ce ține de Ziua Națională a României sau Ziua Marii Uniri, deși reprezintă ziua în care România oficial s-a declarat drept străină față de Biserică, această Românie tânără, creată de masonul Alexandru Ioan Cuza și cei din spatele cortinei, o Românie pe care în mod normal o disconsider, totuși îmi e dragă și mă bucur că există și a doua latură a monedei care arată că se poate și împreună, deși cu foarte multe jertfe, iar pe an ce trece tot mai multe jertfe, că acesta este un neam, o națiune, una singură și că împreună, dar în Adevăr, în Hristos, va reuși să se mențină în această lume nebună (dar despre asta altă dată).

Reclame

2 responses

  1. Victoras

    Voievod il consider un fenomen anarhist in R.Moldova si toti de ei vorbesc dar nu sunt siguri ca cunosc ceva despre ei, in organizatie sunt implicati oameni deloc saraci si cu influenta . Voievozii vor aduce ,cred eu inca multa surprize noi .

    ianuarie 16, 2011 la 12:00 pm

  2. Ion de la Kriuleni

    Liderul organizaţiei ‘Voievod’, Nicolae Pascaru, a făcut miercuri un apel în care solicită ca reprezentanţii acestori mişcări ‘să fie opriţi la Prut’. ‘Suntem împotrivă ca pe 1 decembrie Ziua Naţională a României să se transforme într-un marş al organizaţiilor extremiste din România, care ar putea duce la unele tulburări. Situaţia este nestabilă acum. Nu se ştie ce va fi după alegeri. Nu aşteptăm oaspeţi din România îmbrăcaţi în haine militare şi cu slogane antistatale’, a spus Pascaru, atenţionând că ar putea să apară ‘probleme mari’. Pascaru BRAVO.

    aprilie 26, 2011 la 11:06 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s