român mi-e vocația. (Petre Țuțea)

A cincea putere în stat – unica legitimă oricând

Un oarecare cineva a spus: să fie trei puteri în stat, despărțite dar în conlucrare – una legislativă, alta executivă și a treia judecătorească, care să reprezinte, să conducă și să judece poporul. Și așa au făcut. Apoi a spus: poporul să aleagă aceste puteri. Acel cineva a văzut că îi este bine și i-a dat nume de DEMOCRAȚIE.

Dar poporul a început să uite și atunci același cineva a zis: să fie încă o putere, care să fie un intermediar între cele trei puteri legitime și popor, pentru a ști și poporul despre puteri și puterile despre popor. Și așa au făcut. A văzut că îi este bine și i-a dat nume de MASS-MEDIA.

Și a fost pace: poporul da naștere puterilor, puterile dădeau naștere mass-mediei, mass-media dădea naștere noului popor, iar noul popor dădea naștere noii puteri, și așa în circuit perfect până azi.

Dar acel cineva nu era niciodată din popor, nu îl iubea, nu îl înțelegea și nici nu îl înteresa viața poporului. Având la îndemână cele patru puteri, a înrobit poporul zombându-l și acesta nu vedea lanțurile cu care era legat. Astfel cele trei puteri legitime au început să lucreze împotriva poporului fără a se crea consecințe negative celui ce a spus, fiindcă ciclul nu a fost invalidat de către popor și a continuat să se rotească.

Există o lege inactivă care nu se pune în aplicare până se crează condițiile necesare pentru a fi justificată: legea marțială. Legea marțială odată activă pune în inactivitate tot ce se numește DEMOCRAȚIE. Nu este o lege a poporului, ci una pentru și totodată împotriva poporului. Condițiile pentru activarea acestei legi pot fi cu ușurință create de către puterea legitimată de însuși poporul. Aceasta în cazul în care poporul vrea să iasă din circuitul perfect.

Dacă puterea legitimată de popor recunoaște în el o forță care i-ar putea deveni un pericol pentru ea, atunci și poporul prin forța sa este o putere. N-o să infirmăm că puterea trebuie să reflecte interesele poporului ce îi oferă legitimitatea,  astfel însăși noțiunea de putere își atribuie termenul de popor, greu de despărțit și ilogic să o faci. Dar odată ce puterea  nu mai reprezintă interesele poporului, chiar dacă  a fost aleasă legitim, devine nelegitimă și, deci, i se retrag drepturile de a mai reprezenta poporul. Poporul devine singura putere, singura legitimă și unica abilă să-și hotărască viitoare soartă în baza experienței socio-politice istorice, a legilor morale și/sau religioase.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s