român mi-e vocația. (Petre Țuțea)

Legalizarea islamului?! Ce vorbiți, dragilor?

Acest mic și sărac articol vine ca replică multor comentarii la articole cu aceeași tematică.

Ce vorbiți, dragilor? La fel cum compari creștinii din ziua de azi cu creștinii primelor secole, la fel poți compara și adepții islamului actuali cu cei din primele veacuri ale apariției ei. Creștinismul în sine e neschimbător, ca și Biserica, ca și Capul său Iisus Hristos Dumnezeul Nostru, Adevăratul Dumnezeu din toți vecii, care ne-a lăsat învățătură și ne-a zis să o urmăm în tocmai.

Nu vă înșelați, dragilor, că în islam NU este același Dumnezeu, fiindcă Dumnezeul nostru nu ne minte și nici schizofrenic nu e ca să ne dea nouă o învățătură, iar altora cu totul altă lege.

Și ce poate să fie mai evident, mai întăritor a acestor cuvinte decât experiența secolelor trecute. Islamul a venit pe aceste pământuri nu ca la frați ai aceluiași Dumnezeu, ci ca la necredincioși, precum ne spun scrierile părinților și multe icoane ale martirilor și mărturisitorilor care au pătimit din cauza islamului. Și nu noi am căutat să cotropim și să impunem Porții Otomane creștinismul, ci ei au venit aici și în zadar au încercat. Noi nu sîntem ”catolicii” cu care ați avut de rupt săbii și lănci la voi acasă.

Ce slavă îi aduci lui Dumnezeu pentru răspândirea islamului aici, dacă prin acest fapt îi hulești sfinții? Ștefan cel Mare, deloc personaj din povești și basme, toată viața și-a închinat-o țării și credinței adevărate în Dumnezeul Adevărat apărând acest popor de încercările zădarnice de a supune acest neam. Sau Domnul nostru Brâncovean, omorât împreună cu toată familia Măriei Sale, cu tot cu copii, fiindcă nu a acceptat convertirea. Și câți încă mulți alții… Această slavă care o aduci lui Dumnezeu este o hulă și o badjocură Lui și întregului neam ortodox.

Minunată religie este islamul din considerentul că abordează mai serios tradiția pe care o are de secole, și asta este cu adevărat minunat, dar ce folos, dacă este închinată nu lui Dumnezeu? Ce mă face atât de sigur să afirm aceasta? Islamul recunoaște existența lui Iisus, dar nu ca Cel ce este cu adevărat Dumnezeu, ci ca un oarecare prooroc. Când Însuși Iisus, Hristosul nostru, Mântuitorul nostru, Salvatorul nostru, ne-a zis și ne-a arătat prin învierea Sa că El este cu Adevărat Dumnezeul Nostru, Creatorul lumii și a întregului univers, cu Adevărat Fiul lui Dumnezeu Tatăl, născut înainte de toți vecii. Nu poate fi pus în vreun fel la un cântar cu proorocul islamului, fiindcă nu prooroc este, ci Însuși Dumnezeu, proorocul dinaintea Lui având un singur scop – vestirea venirii lui Iisus Hristos pe pământ.

Și vă zic cu fermitate, islamul pe acest pământ binecuvântat nu va înflori, nu se va răspândi mult, fiindcă nu vom permite. Și nu din orgoliu o spun, ci dacă noi creștinii o să permitem acest lucru, o să-L badjocorim pe Dumnezeul Adevărat și o să ponegrim memoria Sfinților și părinților noștri care au pătimit din cauza asupririlor și expansiunii islamice de acum câteva secole. Nu va dura mult. Ne vom scula și vom sta fermi în fața voastră, să fiți siguri! Nu ne deranjează prezența voastră ca oameni ai altei confesiuni, fie și cea care a făcut mult rău ani în urmă aici, dar sîntem împotriva expansiunii de orice fel și sub orice pretext a islamului ca învățătură falsă și a unui dumnezeu fals.

Cu noi este Dumnezeu, înțelegeți neamuri și vă plecați, căci cu noi este Dumnezeu (atâta timp cât sîntem și noi cu El).

(replică articolului și comentariilor Kommersant.md

Reclame

2 responses

  1. ofof, in ultimul timp se incearca a ne baga pe gat fel de fel de tampenii. Dumnezeu ne aiba-n paza.

    aprilie 21, 2011 la 8:38 pm

  2. Florin

    interesant dar incomplet. fara suparare. nu poti sa judeci o religie, islamul, fara sa o cunosti. si nici nu poti apara o religie, crestinismul, fara sa o cunosti. stii de unde se deduc astea? crestinismul, in istorie, nu este doar ortodoxismul. in numele lui iisus, al lui dumnezeu, au murit foarte multi oameni, „pagani”, in cruciade interminabile. a fost pierduta esenta, au fost orbiti multi crestini, devenind nu credinciosi ci fanatici. toate religiile lor au fanatici care se bat cu pumnii in piept ca ei stiu, ei sunt, ei cred, ei sunt mantuiti…. pana la urma, adevarata religie o simti si o practici. Ce a aparat Stefan cel Mare? Pamanturile si oamenii, da, e adevarat. Credinta? Stii cate neveste a avut, cati copii nelegitimi i s-au nascut, cum petrecea dupa fiecare lupta? Astea nu se invata la scoala. Documenteaza-te. A construit f multe biserici si manastiri. Nu judec pe nimeni, dar in multe cazuri unii incearca sa-si spele pacatele. Nu judeca inainte de a cunoaste. Suntem satui de bravi aparatori in necunostinta de cauza. La urma urmei, Dumnezeu sau Allah e unul singur. PS: Biblia a fost modificata si asupra ei s-au impus restrictii in urma Consiliului de la Niceea. Coranul a ramas neschimbat din anii 600 e.n. Biblia anunta islamul asa cum si vechiul testament anunta noul testament. cei care cred in tora refuza si acum sa creada in Iisus si crestinism. Adevarul e ca toate ne-au fost date de dumnezeu. Si Iisus spune foarte clar „Cunoasteti adevarul si adevarul va va elibera!”. Ce spune preotul in biserica? „Credeti si nu cercetati”. Ar fi bine sa mai citim, sa ne informam, sa simtim si sa credem cu adevarat inainte de a posta cu bravura aiurea despre astfel de subiecte. Dumnezeu sa ne binecuvanteze!

    noiembrie 23, 2011 la 8:57 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s