român mi-e vocația. (Petre Țuțea)

Aveți la Bălți o administrație… ca și noi la Chișinău

Eu, localitate mai murdară decât Bălțiul în drumul meu de la Chișinău spre Ocnița nu am văzut. Aveți o administrație locală, care nu că trebuie fugărită, dar jupuiată de piele pentru indiferența cu care vă guvernează. Și poate ar spune comuniștii care administrează regiunea că guvernul liberal de la Chișinău nu le alocă destui bani pentru întreținere și mai ales pentru reparația drumurilor, care arată ca după bombardament, dar nici în cei 8 ani de guvernare comunistă nu au făcut o iotă pentru municipiu. Au spălat bani la negru, dar o făceau în taină pe cât era de posibil.

Același lucru se atestă și în capitală. Până acum liberalii puteau invoca faptul că comuniștii le taie bugetul local, dar au trecut doi ani de când liberalii au întreaga putere în mâini și necătând că iau credite internaționale astronomice nimic nu se schimbă. Comuniștii nici n-au visat așa sume spălate.

Și întrucât alegerile locale bat la ușă, fraților, ar fi bine să ne gândim pe cine votăm: pe cei ce se hrănesc din orgoliul nostru național, ori pe cei ce bat în melancolia bătrâneilor noștri. Nici (neo-) liberalii, nici (neo-) comuniștii ”noștri” nu au putut demonstra decât faptul că cu schimbarea puterii se schimbă doar inscripțiile stațiilor PECO și a farmaciilor și mai apar câteva casino-uri și troleibuze noi. Nici unii, nici alții nu mai au ”valorile” cu care și-au început existența ca actori în circul politic moldovenesc.

Ne aștempăm la apariția altor nuanțe de culori derivate din paleta verde-albăstrie pe de o parte, și din cea roșie pe de altă parte. Comuniștii deja trec la roz… Așteptăm și transfigurarea liberalilor… un adevărat ”Curcubeu peste Nistru”.

Nu e ușor de făcut o decizie, dar orgoliul meu național are limite și prefer să votez împotriva tuturor invalidând buletinul decât să știu că am ajutat unor țepari să-și umple buzunarele și să-mi fure buneii prelucrați pe la casele de cultură. Eu sînt împotriva concubinajului, curviei și pederastiei politice. ”Țara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Nu programe trebuie să creăm, ci oameni, oameni noi…”

Reclame

One response

  1. Felicitari pentru articol! Mi-a placut mult.

    mai 5, 2011 la 5:23 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s