român mi-e vocația. (Petre Țuțea)

Cum să speli 67 milioane LEI într-o lună?!

Răspunsul e la frații noștri de peste Prut, care, și ei au fost fraieriți de 130 milioane lei (românești). Un recensământ ”foarte important” cu durata de o lună (15 martie – 15 aprilie), a sorbit din bugetul de stat 67 milioane de lei (moldovenești). Foarte importantă investiție a guvernului în contextul în care se află țara (mai ales) în ultimii doi ani de guvernare:
– satele semi-pustii,
– țăranii la limita existenței,
– prevalarea pârloagele (mai ales în municipiul Chișinău, nu fugiți prea departe, e destul să mergeți spre Vadul lui Vodă).

Ce numără guvernul? Șobolanii de prin ”gospodării”? Curnuții de prin pârloage? Mai bine ar ajuta țăranii cu combustibil și materiale pentru prelucrarea pământului. (Dar n-o să fiu naiv.)

Poate și-au făcut capital pentru campania electorală care bate la ușă, dar cine să-i mai voteze dacă oamenii încep a muri de foame?! Efectul tragic al acestor spălări de bani va fi simțit la toamnă și mai ales în primăvara 2012 când va fi deficit de grâu și alte cereale pe piața autohtonă, ceea ce va implica alte împrumuturi internaționale astronomice pentru a le procura (doar).

Se crează impresia că e vorba despre de o strategie de însărăcire și înfometare a băștinașilor. Trecutul neîndepărtat al acestui neam a mai cunoscut un asemenea fenomen, care a îngenunchiat oamenii în fața noii puteri sovietice. Nimic nou.

Mi-e milă de țara mea și de frații mei. Nu pot decât să le urez moarte celor care s-au înțepat în pielea noastră și canibalic o jupoaie de pe noi. Nu pot decât să detest această fiară, pe care am îngăduit-o să se urce la cârma statului. Abia pășim în anii grei fraților…

Reclame

One response

  1. Vasi

    Ma doare sufletul cand vad batrani plangand…

    septembrie 21, 2011 la 7:35 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s